Az Öt Kenyér logója Öt Kenyér: keresztény-meleg portál Sorskonyvnelkul.blog.hu English

Deutsch


(Animation) What's New
A homoszexuálisok is bejuthatnak a mennybe?

Az Öt Kenyér kommentárjaival

Az oldal tartalma a kommentároktól és az oldal tetejére beillesztett elemektől eltekintve minden téren megegyezik az eredetivel, és (a csillagokat * kivéve) a linkek is az eredeti honlap oldalaira mutatnak.


    "Tudom, hogy a Biblia szerint a homoszexualitás bűn – érdemes megkülönböztetni: a homoszexuális irányultság vagy a homoszexuális cselekedet? Az irányultság semmiképp sem bűnös, hiszen nem tudatos elhatározásból fakad. A homoszexuális cselekedetet a Biblia közkeletű értelmezése valóban bűnnek tekinti; az utóbbi évtizedekben (és korábban) azonban számos katolikus* *, evangélikus*, református* *, anglikán* * stb. teológus, lelkész jutott arra a meggyőződésre, hogy két azonos nemű ember kapcsolatát ugyanolyan elv alapján lehet csak megítélni, mint két különnemű emberét, mivel a Biblia csak bizonyos bűnök kapcsán említ homoszexuális cselekedeteket, és nem tud sem homoszexuális hajlamról, sem azonos neműek közötti szerelemből fakadó testi-lelki kapcsolatról , de az is benne van, hogy csak Jézus el nem fogadása az egyetlen meg nem bocsátható bűn. Bejuthat egy homoszexuális a mennybe, ha elfogadja Jézust, de nem változtat az életén? Van egy unokatestvérem, aki homoszexuális." Kár, hogy nem árulod el, milyen életet él (párkapcsolatban él-e vagy arra törekszik, netán önmegtartóztatóan, vagy éppen alkalmi kapcsolatai vannak) és hogy hisz-e Jézusban. Ugyanis nem mindegy.
    - Lucy

This article is also available in English: Can a gay person go to heaven? English answer...
Egy nagyon fontos - s egyúttal nagyon nehéz - kérdést tettél fel.

Egyébként teljesen igazad van, csak egy megbocsáthatatlan bűn van. Az, ha nem hiszel Jézusban és nem fogadod be az életedbe.

Egy homoszexuális ugyanúgy elfogadhatja Krisztust, ahogy egy alkoholista, egy kábítószeres vagy egy tömeggyilkos. Vagy egy biciklista. A felhozott példák részben szenvedélybetegek, részben pedig súlyosan megsértik más emberek életét, egészségét, szabadságát, önrendelkezését. Mi közük ezeknek a homoszexualitáshoz?! Jézus mindenkinek egyformán felkínálta a megváltást.

Azt kérdezted, bemehet e valaki a mennybe úgy, hogy elfogadja Krisztust, de nem változtat az életvitelén. Továbbra is jó lenne tudni, milyen életet él az unokatestvér és miben, kiben hisz. A Biblia szerint ha valaki valóban elfogadta Krisztust, semmi sem zárhatja ki a mennyből. Krisztus a János 10,28-ban ezt mondja a keresztényeknek: "én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből."

Szerintem Lucy, itt az a kérdés, hogy az unokatestvéred valóban megtért-e. Jézus a Lukács 6,46-ban ezt mondja: "Miért mondjátok nekem: Uram, Uram, ha nem teszitek, amit mondok?" Jézus egy árva szót sem ejtett melegekről. Valaki más ezt így fogalmazta meg: "Jézus nélkül nincs változás. Változás nélkül nincs Jézus."

Próbálja legyőzni az unokatestvéred a homoszexualitását? Ha igen, akkor az egy jó jel. Mutatja hogy Krisztus munkálkodik az életében. Mit értünk azon, hogy „legyőzni”? Megpróbálni a hajlamot heteroszexuálissá változtatni, vagy megpróbálni ezt a szőnyeg alá söpörve élni? Az előbbivel sokan próbálkoztak már, túlnyomórészt sikertelenül.* * * Az utóbbira van némi esély (legalábbis ha az illető nem kizárólagosan homoszexuális), de lelki torzulásokhoz*, esetleg tragédiához vezethet*; a mai pszichológia az önelfogadást tartja járható útnak. Az önmegtartóztatásról Szent Pál is mint adományról beszél, ami nem mindenki számára adott (1Kor 7,7). Ugyanerre a következtetésre jutottak azok a melegek is, akik 13 éven át törekedtek erre az életre, mert úgy hitték, hogy csak ez lehet jó, azonban nemhogy erősödött volna Istennel való kapcsolatuk, hanem némelyek kiábrándultak, depresszióba estek, vagy akár el is vesztették hitüket. „Gyümölcseiről ismeritek meg a fát”… * Ettől függetlenül nyilván sok emberi hiba van, amelyek legyőzésére lehet törekedni: önzés, harag stb., a nemiséget is többféleképpen lehet megélni.

Csak Isten ismeri igazán a szívünket. és egyedül ő ismeri igazán az ő szívét is. De ha Krisztus valóban az unokatestvéred életének Ura lett – és feltéve, hogy Isten is úgy értelmezi a Bibliát, mint a ChristianAnswers.Net szerzői –, akkor a Szentlélek elkezd munkálkodni benne a homoszexualitás ellen. – Azonban előfordulhat, hogy Isten nem osztja a ChristianAnswers.Net szerzőinek véleményét. A Szentléleknek bizonyára ez esetben is marad hely munkálkodni az unokatestvér életében, például segíthet neki megtalálni Jézus valódi üzenetét, a szeretetet, és ezt egyre jobban kibontatkoztatni az életében – önmegtartóztatásban vagy elkötelezett kapcsolatban élve.

Azt tanácsolom, hogy imádkozz érte naponta, és mondd el neki is, hogy imádkozol érte. Azonban ezt úgy közöld vele, hogy ne a róla alkotott elképzelésedet „tálald föl” neki, hanem csupán azt, hogy fontos számodra és továbbra is feltétel nélkül szereted őt. Jézus is úgy tudott hatni az emberekre, hogy elvegyült közöttük, megismerte őket, a gondolkodásukat, és velük élt. – Továbbá ne lepődj meg, ha Istennek esetleg nem pont olyan elképzelése van unokatestvéred életéről, mint neked. Isten felhasználhat az ő érdekében. Köszönöm, hogy ott vagy és törődsz vele.

[Ha ezt a cikket hasznosnak találta, kérjük, fontolja meg, hogy adakozzon. Ezzel segít nekünk abban, hogy ezt a hit-építő szolgáltatást a jövőben is biztosítani tudjuk Önnek és családjának! Az adomány összege az adóból levonható.]

Fordította: Molnár Csaba
Írta: Dawson McAllister, Dawson McAllister Live!
Copyright © 1997, Dawson McAllister Live!, Minden jog fenntartva - kivéve a csatolt "Használat és Szerzői jogok" oldalon leírtakat, ahol a ChristianAnswers.Net használói bőséges jogokat kapnak ezen oldal felhasználásához otthonaikban, személyes bizonyságtételükben, gyülekezeteikben és iskolákban.

Dawson's great book, Please Don't Tell My Parents, available now.


Go to Dawson McAllister Live!

www.ChristianAnswers.Net/hungarian
Christian Answers Network
PO Box 200
Gilbert AZ 85299
       


ChristianAnswers.Net
CAN Home
Shortcuts
Christian Answers Network HONLAP and TARTALOMJEGYZÉK
? Index